Jedan od najvažnijih aspekata bitcoina je jedinstvena monetarna politika. Većina valuta je pod kontrolom i mogu se manipulirati dok će opskrba bitcoina zauvijek ostati fiksna i ograničena na 21 milijun bitcoina (već sada računamo da je 1 milijun bitcoina zauvijek izgubljeno). Zbog tog fiksnog iznosa i limitiranje opskrbe dolaskom novih ulagača, logički i matematički cijena bitcoina se povećava. Te karakteristike kreiraju dobru priliku za investiranje. Poznati i prominentni ulagači poput Tone Vaysa, WhalePande i Turr Demeestera koji su dovoljno rano prepoznali potencijal bitcoin savjetuju:

Najstabilniji, najsigurniji i najpametniji način za trgovanje je: trgujte manje i čuvajte duže, i nemojte pretjerano reagirati na kratkoročnu volatilnost. Bitcoin je decentralizirana financijska mreža i peer-to-peer protokol.

Istraživanja su isto tako pokazala da porast cijene ovisi o razvojnim aktivnostima bitcoin mreže, protokola i sigurnosti. Kada se tako veliki broj ljudi brine za razvoj i sigurnost te ručno “zakrpaju” propuste i razvijaju nove mehanizme i tehnologiju Bitcoinu se dodaje vrijednost.

Bitcoin je još uvijek mala financijska mreža koja trenutno vrijedi oko 60 milijardi $. Mnogi respektabilni financijski analitičari vjeruju da Bitcoin može evolvirati u multi-trilijunsko tržište nadolazećih godina.

Klikom na ovaj link možete izvršiti registraciju na Coinbase. Preko tog linka dobit ćete i 10 USD na poklon od Coinbase-a ukoliko uplatite barem 100 dolara na kupnju kriptovaluta. Kako se registrirati i kupovati kriptovalute na Coinbaseu pročitajte ovdje.

Za više informacija o investiranju u Bitcoin prijavite se na našu radionicu.

Prijavite se na radionicu