Postoji puno načina kako kupovati alternativne kriptovalute. Pokazati ćemo danas način preko jedne popularne mjenjačnice koja je uvela ove godine kupnju i prodaju Ethereuma i Litecoina.

Coinbase je online mjenjačnica koju smo već spominjali. Ove godine ovaj online exchange uveo je nove kriptovalute. Osim prve i zasada još uvijek najvažnije kriptovalute Bitcoin na ovoj platformi možete kupiti Litecoin i Ethereum. Jedna i druga valuta su početkom godine bile povoljne za kupiti po cijeni ispod 10 USD. Ethereum danas vrijedi oko 350 USD a Litecoin oko 65 USD. Drugim riječima oba “alt coina” su više od 1000% narasli u periodu od 9 mjeseci. Pozitivne vijesti koje kruže i nova poslovna partnerstva doprinjeli su njihovom rastu i euforičnoj kupnji ulagača.

Kako bi mogli kupovati na mjenjačnici Coinbase pripremite za registraciju: E-Mail adresu, osobnu iskaznicu ili putovnicu. Klikom na ovaj link možete izvršiti registraciju na Coinbase. Preko tog linka dobit ćete i 10 USD vrijednosti Bitcoina na poklon od Coinbase-a ukoliko uplatite barem 100$ ili 100€ na kupnju kriptovaluta.

Ispunite ime, prezime, email te lozinku koju svakako preporučamo da bude kompleksnija i duža od 12 znakova (mala i velika slova, znakovi poput ! ? . )

Nakon što ispunite podatke potrebno je polja I’m not a robot i polja da ste punoljetni iznad Sign up gumbića.

Nakon ispunjavanja obrasca za registraciju potvrdite vaš e-mail i dokažite da ste vlasnik tog maila. Coinbase će poslati verifikacijski mail sa linkom koji ćete kliknuti i s time je zavrešena verifikacija e-mail adrese. Ispunite sve tražene informacije u nastavku:

  1. Broj mobitela/telefona
  2. uslikajte ili učitajte osobnu iskaznicu/putovnicu
  3. odaberite način plaćanja

Verifikacija koju ćete zaprimiti na Email

Ispunite sve korake verifikacija mobitela, upload slike na kojoj je osobna iskaznica ili putovnica te odaberite način plaćanja

Za način plaćanja svakako preporučamo da preko bankovnog transfera obavite svoje uplate. Iako imate mogućnost povezati kreditnu i debitnu karticu. Računajte da će vam Visa i Mastercard (naša konkurencija 🙂 ) uzeti postotak od 3% do 10%. Dok bankovnim transferom tj. doznakom (SEPA) nećete dodatno plaćati naknade kada kupujete kriptovalute.

Kao način plaćanja odaberete Settings i u tabu Payments Methods i  odaberite “+Add Payment Method”  > Bank (SEPA)

Zadnji korak je u banci ili preko internet bankinga odraditi SEPA transakciju tj. doznaku. Za slanje doznake potrebno je imati devizni račun tj slati ili USD ili Euro. Kroz 1 dan u principu novac se prebaci  na vaš coinbase račun i novac završi u Euro Walletu. Iz Euro Walleta onda možete kupovati Ether i Litecoin. I naravno najvažniju kriptovalutu današnjice Bitcoin! Slični postupci su na Bitstampu i Krakenu koji isto tako nude Ethereum i Litecoin.

U ovom koraku odaberite način plaćanja, Bank Account je naša preporuka jer ćete manje naknada imati za razliku od kreditne/debitne kartice

Za više informacija o Ethereumu i Litcoinu prijavite se na našu radionicu.

Prijavite se na radionicu

Podijelite ovu objavu!