Sve naše objave služe kao informativni sadržaj i nisu nikakve investicijske preporuke ili savjeti!

Bitcoin je pao ispod 10 000$. Cijena koju smo očekivali i najavili u ranijim blog objavama. Početkom prosinca je cijena isto tako bila 10 000$, zatim smo svjedočili navalu i u jednom trenutku je cijena dostigla iznos od 20 000$. Općenito sve se crveni, ukupno tržište kriptovaluta i tokena. Ether, Ripple i ostali, svi su pali za više od 25% u jednom danu. Bitcoin će ovih dana najvjerojatnije i dalje padati, a i ostale kriptovalute/tokeni. Analitičari najavljuju da će flertati sa cijenom od 8000$ i moguće da će se zadržati na toj cijeni neko vrijeme. Analitičari sugeriraju da će cijena rasti ili padati ovisno kako odluče Južna Korea i Kina. Ove dvije država imaju veliku bazu korisnika koji trguju sa kriptovalutama. Iako je Kina i prije par mjeseci zabranila trgovanje i ugasila kripto-burze i mjenjačnice, moguće da će sada stisnuti rudare. Tako da ne vidimo Kinu kao glavni razlog zašto je cijena u silaznom trendu. Jednostavno je tržište bilo napuhano i početnici pretpostavljamo panično su prodavali na nuli ili minusu (don’t do that!).

Puno poziva i mailova smo dobili od investitora koji su uložili u Tron. Tron je narastao drastično u par dana, i čak ušao u Top 10 kriptovaluta. To nije zdrav rast i općenito čuvajte se “pump & dump” shema. Kritpovaluta koja je tek koji mjesec na tržištu ne može zauzet rang bolji od Litecoina koji je 6 godina na tržištu. Od Trona je najviše profitirala ekipa koja je pustila ovaj projekt u opticaj.

Još uvijek eksterni faktori mogu utjecati na cijenu i svi sretni kada Bitcoin i alt coinovi raste u odnosno na fiat novac. Kada cijene padaju nastaje panika. Računajte da će kriptovalute i dalje ostati visoko volatilne investicije. Nemoje ulagati kada je sve rekordno visoko. Pogotov početnici, čekajte korekciju cijene i ovako jedan značajniji pad. U Tron logično sa psihološke strane da su početnici ulagali jer je cijena bila u centima. Većina investitora koji su pumpali u Tron mislili su da ide na par dolara, ali nažalost imamo sada pad od preko 50% i ljudi su razočarani. Hoće li se Tron oporaviti. Moguće! Ako je ekipa ozbiljna i ispuni sve što su sa Tron projektom obećali. Nažalost obećanja u ovom tržištu ništa ne znače. Tron možemo staviti u posebno kategoriju alternativnih kriptovaluta zvana “shitcoin”. Može se na shitcoinu zaraditi samo treba na vrijeme cash out pogoditi.

Za više informacija o kretanju cijene Bitcoina prijavite se na našu radionicu.

Prijavite se na radionicu