Sve naše objave služe kao informativni sadržaj i nisu nikakve investicijske preporuke ili savjeti!

Bitcoin je kompliciran. Teško je razumijeti sve aspekte ove nove tehnologije. Blockchain i ostale tehnologije na kojoj je Bitcoin kriptovaluta bazirana transformirati će internet informacija u internet vrijednosti. Iako možda Bitcoin nema intrinzičnu vrijednost i cijena je prenapuhana zadnjih tjedana, ideja da će ova tehnologija i kripto-ekonomski protokoli nestati je apsurdna. Preporučamo prije nego što se upuštate u Bitcoin i kriptovalute da napišite svoju domaću zadaću i proučite iste. Ako niste pročitali Bitcoin whitepaper i shvatili što ova tehnologija pruža, nemojte se zaletavati i investirati. Nemojte dizati kredite, nemojte uložiti ukupnu ušteđivinu, i najgore od svega nemojte nagovarate druge da investiraju. Ako slučajno cijena padne na 1000$ ne želite biti krivac. Svatko za sebe mora odlučiti za investiranje. Svjedočimo parabolični rast i ulazimo u FOMO (fear of missing out) fazu Bitcoin cijene. Kada će se cijena korigirati nitko ne zna. Za par dana, tjedana, mjeseci?

Ponavljamo svakih par objava da je investiranje u kriptovalute, koliko god su brojke atraktivne, još uvijek viskoko rizično investiranje. Vrlo moguće da će tržište kriptovaluta i tokena zavladatiti kao što je tržište dionica zavladao svijetom. Vrlo moguće da će cijena još višestruko rasti. Ali priče koje čitamo po kripto-portalima su lude. Ljudi prodaju svoje nekretnine kako bi uložili u Bitcoin. Zamsilite koji dizaster ako cijena stvarno spusti na 1000$ a ta osoba bez kuće ostane bez 90% svog “Bitcoin bogatstva”. Nadamo se da tu osobu nije netko nagovorio da uloži svoju kuću! Startajte sa malim iznosima ako se već upuštate. Bitcoin možete kupiti i za 100 kn. Iskusite prvo ovu novu tehnologiju.

Bitcoin je fascinantno spremište vrijednosti (store of value). I dugoročno stabilizacija cijene će se desiti. Volatinost će se samnjiti. No koja godina je kandidat za tu stabilizaciju teško je procijeniti.

Budite skeptični prema kriptovalutama! Odvojite svog vremena za proučvanje kako bi spriječili dizaster, i koliko god zavolili Bitcoin i kriptovalute nemojte drugima savjetovati za investiranje u iste i obećavati povrate puta 10, 100 ili 1000.

Za više informacija o kripto-ekonmskiim protokolim prijavite se na našu radionicu.

Prijavite se na radionicu